főbenjáró tévedések

az emberek olyanok, amilyenek. ezt felismerve bármilyen hatalom azt csinál velük, amit akar. a mostani hatalom éppenséggel diktatúrát akar.  az ellenállással bíbelődő baloldali szociális demagógia pedig célul tűzi ki a lehetetlent, öntudatos, szabad szellemű emberi lények sokaságának harmónikus társadalmát…  (ilyen tömegek nem léteznek sehol, legkevésbé az USA-ban)

a kapitalizmus és a demokratikus struktúrák pontosan azért működnek (ha működnek), mert az emberi önzésre építenek, és nem feltételeznek holmi jóságot és igazságosságot senki emberfiáról. a klasszikus alkotmányi egyensúlyokra, igazságszolgáltatásra, mindenféle szintű súlyos ellenőrző szervekre, bíróságokra, az állam által gyakorolt erőszakra egyébként miért volna szükség?

az orrunk alá van dörgölve, hogy korruptak vagyunk? elkárhozunk, bűnösek vagyunk? megérdemeljük a megvetést, a sorsunkat? mert nincsen meg bennünk a szociális öntudat és önzetlenség? ismerős szavak, minden kollektivista formáció (vallás, szocializmus, fasizmus) ugyanarra a nem létező “tisztaságra”, “jóságra” alapoz, amit az ember magának oly nagy kedvvel hazudik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s